Idhunin kronikat II: Herääminen


Kirjailijan kotisivu

KAZLUNNIN TORNI

Victoria avasi silmänsä eikä heti muistanut, mitä oli tapahtunut. Hänen mieleensä juontui sekavia, sadunomaisia muistikuvia, jotka tuntuivat ihmeelliseltä unelta tai oudolta painajaiselta.

Hän nousi kyynärpäittensä varaan ja näki tutut kasvot. Jack oli pitkällään hänen vieressään silmät kiinni. Victorian sydän hyppäsi kurkkuun, mutta pian hän huomasi, että poika ei ollut loukkaantunut vaan nukahtanut tai menettänyt tajuntansa. Jackin ilme oli rauhallinen, ja hän hengitti tasaisesti. Victoria ojensi kätensä ja silitti Jackin kasvoja Nuorukainen hymyili unissaan mutta ei herännyt.

He olivat tutustuneet kolme vuotta aiemmin, kun Ashran Nekromantin lähettämät murhaajat olivat tappaneet Jackin vanhemmat. Silloin Jack ei ollut vielä tiennyt mitään Idhunista eikä Victorian ja tämän tovereiden Vastarinnasta mutta oli joutunut yhdessä yössä sopeutumaan siihen, että oli mukana sotimassa hänelle vielä tuntemattoman maailman puolesta. Jack oli liittynyt Vastarintaan, joka taisteli Idhunin vapauttamiseksi Ashranin ja shekien, hirvittävien siivekkäiden käärmeiden vallasta, ja hänen oli pitänyt oppia tappelemaan, puolustautumaan ja selviytymään.

Victoria hymyili muistellessaan heidän ensitapaamistaan. Silloin he olivat olleet vielä lapsia, mutta nyt he olivat varttuneet ja heidän ystävyytensä oli syventynyt ja lujittunut entisestään vain muutama viikko sitten, kun oli käynyt ilmi, että heidän kohtalonsa oli kirjoitettu kirjoihin jo ennen heidän syntymäänsä ja että heidät kaksi oli valittu voittamaan Nekromanti ja pelastamaan Idhun.

 

© Laura GALLEGO GARCÍA
Bazar 2011