Idhunin kronikat I: Vastarinta


Kirjailijan kotisivu
Lue arvostelu

JACK

Oli jo ilta, pimeä toukokuun lopun ilta, kun nuori kolmetoistavuotias poika polki korkeiden havupuiden reunustamaa maantietä mäen päälle kotiin, pienen metsikön laidalla sijaitsevalle maatilalle.

Pojan nimi oli Jack. Hän oli asunut jo pari vuotta vanhempiensa kanssa tanskalaisen pikkukaupungin Silkeborgin ulkopuolella maalaistalossa ja ajoi joka päivä koulumatkat pyörällä, jos sää suinkin salli. Hän liikkui mielellään, ja yleensä metsätiellä pyöräillessä hänen huolensa haihtuivat ja hänen mielensä lepäsi.

Jostakin syystä se päivä oli poikkeus.

Hänellä oli ollut koko päivän omituinen, ikävä ennakkoaavistus kodistaan ja vanhemmistaan. Hän ei osannut sanoa mitä se oli, mutta hänen oli ollut pakko soittaa puoliltapäivin äidilleen ja varmistaa, että vanhemmat olivat kunnossa. Koulusta lähtiessä koko päivän kaihertanut pelko oli kuitenkin palannut entistä vahvempana. Ilman mitään suoranaista syytä hän vaistosi perheensä olevan vaarassa. Hän tiesi, ettei hänen ajatuksissaan ollut tolkkua ja ettei tuntemukselle ollut järkevää selitystä, mutta hän ei mahtanut sille mitään. Hänen oli päästävä mahdollisimman pian kotiin tarkistamaan, että kaikki oli hyvin.

© Laura GALLEGO GARCÍA
Bazar 2010